.WELCOME


.mood .


Thank you thank you thank you! :D .

Sunday, August 7, 2011

Buat baik dibalas baik. Buat jahat jangan sesekali :)


Ini adalah pemerhatian saya sepanjang menjadi insan bergelar manusia. Arwah mak pernah berpesan bahawa, jangan kita sesekali berbuat jahat kepada orang. Nescaya, kita akan dibalas dengan kejahatan. Sebaliknya, jika kita berbuat baik sesama manusia, nescaya kita juga akan dibalas baik oleh orang. Tuhan Maha Adil kan? J Ya, Allah azza wajalla Maha Adil dan penyayang J

Contohnya, dari pemerhatian saya. Mak saya dulu seorang yang jarang sekali bertandang ke rumah jiran semata-mata untuk mengumpat. (because most women do that =.=' ) Mungkin arwah ibu tak pernah, insyaAllah. Kerana saya kenal hati budi beliau J jadi, sebagai balasan, semasa ‘pemergian’ arwah, orang kampung tak ada pula (insyaAllah) yang sekurang-kurangnya tidak suka dengan sikapnya. Sebaliknya, arwah dipuji dengan macam-macam sifat mahmudah :’) jauhi saya dari riak ya Allah.  im just a proud daughter.  Saya berbangga sedikit sebanyak selaku anak beliau. insyaAllah ada gen tu turun kat anak dia. Hehe.

Untuk pengetahuan kalian, saya juga amat menghormati golongan ibu bapa yang tidak bergaduh (kalau dah namanya rumah tangga, mestila ada sedikit sebanyak pergolakan). Tapi, saya  cuma harap, ibu bapa yang terbaca perihal ini, menilai kembali kesilapan sendiri terhadap anak-anak. Again, ya, arwah ibu saya tak pernah menunjukkan masalahnya di depan anak-anak. J Ya, ibu bapa juga melakukan kesalahan. Semua orang ada tanggungjawab masing-masing. Ini berikutan pengalaman saya sendiri yang pernah melihat ibu bapa yang bergaduh, bertekak depan anak-anak. Sungguhlah kalian ialah idola mereka dalam kehidupan anak-anak. ^^ maka, tunjukkanlah contoh yang baik.
siapa? Rahsia. Tidak perlu kita membuka pekung di dada manusia lain :D

moral: Ibu saya ialah idola saya J


gambar lama. arwah Mama pernah dapat anugerah pekerja cemerlang. and i hope i can be like her. she's a hardworking woman. and the best Mom that i could never replace. I MISS YOU MA.


 kembara Ramadan ke – 7: semoga puasa hari ini diterima oleh-Nya. Semoga mampu meneruskan rutin harian sebagai hambaNya untuk Ramadan ke-8 pula . InsyaAllah. Wassalam.


-to feast your eyes-


Ma, ni Kak Ngah dengan Syahir. Kadang-kadang, kitorang gaduh.. Sorry Ma. Im not a good sister. But I'll try my best :) Dengan Syahirah, lagi la gaduh Ma. Dia garang dan tak reti cakap baik-baik dengan kakak sendiri.
Yang Kak Ngah dukung tu anak dengan Ma baru. Syakir namanya :)Ni Mama baru. tapi she's a nice mother too. But as I said earlier, no one can replace you Ma  :)
because you are the most AWESOME-EST Mama on the planet.

Rest in peace, Ma. We miss you.
I'm a normal girl who laugh and cry.
Al-fatihah.


Sila LIKE! XD

No comments: