.WELCOME


.mood .


Thank you thank you thank you! :D .

Monday, July 18, 2011

One Nation as Malaysians :)

Salam semuaaa. :D




Sarah baru balik dari program dalam dua hari lepas. Tapi it was the AWEEEESOME-est experience ever for me. Walaupun tak boleh jadi fasi, tapi jadi committee disebabkan hal kesihatan, saya terpaksa laaa banyak tak buat kerja sangat puuun.:p  Sampai masuk kumpulan Hilmi nak tolong dia pun Abang Nuar aka Esther cakap tak boleh nak masuk suka2 hati, nanti ada budak2 yang jeles. Betul jugak tu T_T Boring kot. I mean, bukan boring. Tapi tak la se-busy dan tak banyak masa spend dekat adik-adik laa. T_T So, macam takde adik-adik sendiri. sebab awak takde group sendiri. heee . sedih sebenarnya T_T Tapi apakan daya, dah memang sakit kan.dan kena kurangkan duduk atas lantai. Macam dekat Bukit Cerakah hari tu pun memang banyak duduk atas kerusi, tapi budak2 duduk atas lantai. Terasa kurang ajar ok? T_T Mintak maaf adik-adik. Tapi yang tu, sebab Nabil mintak jadi partner dia, dia tak jamin boleh handle sorang, sebab budak2 hyper. Alaah, tapi biasa la budak-budak kaan :) Kita dulu pun macam tu jugak kan? hehe

Ni bukan apa la. Tapi sebelum start program, kitorang bimbang sebab banyak hal yang berlaku. Orang kata, rintangan laa. Tapi, saya memang dah yakin boleh buat, dengan masalah pentadbiran sekolah dan sebagainya, insyaAllah boleh, sebab saya percaya saya ada team yang hebaaat sangat! :) Dan yes, it was proved to be true. Hasilnya, cikgu belanja pizza domino waktu malam lepas handle budak-budak, and it seems , guru besar pun puas hati dan mungkin akan invite Steadfast lagi ke sekolah tu :) Alhamdulillah, Allah tolong. :)

Perkara yang saya paling suka is to see, Malay, Chinese, and Indians dalam satu sekolah. And that is how I can hear "1 Malaysia" in my head :) COMEEEEEL sangat2! comel tengok diorang kawan macam biasa je la. Betul ni, terharuuuuu :') And it shows how we are not having so much differences. Cuma, on how we encounter the racism problem. Semua sama. Apa yang berbeza, taqwa. That is why ada ayat Quran yang suruh kita berkenalan tu kan. Sorry, dah lupa surah apa. hehe. If lah boleh tarik mereka ke dalam Islam, banyak pahala tuu :)

Esok lusa dah nak balik Kelantan. Dah lama sangat tunjuk kasih-sayang kat UIA ni hah >,<
Apa-apa pun, all the best untuk my blog readers! :) Saya tahu ada silent readers. hehe. Kalau budak-budak Steadfast terbaca post ni, just wanna tell you, 'saya sayang Steadfast baaaanyak ni'. *depa tangan* XD
xx

P.s: Post paling panjang sebab ada banyak benda nak cakap. Dan, paling laju taip. haha -.-
Macam ni la jadinya, sebab AWESOME sangat kan? Korang semua memang DAEBAAAAKK bak kata Faz :D


They are one nation  :)

Lagu 'Gemuruh' dan lagu 'Kau dan Aku' sebagai energizer mereka. :D








Sila LIKE! XD

5 comments:

Shariffah@Epa said...

Daeebakk listerine! Hidup alahaaii..! Haha.. Team Puchong tebaekk~

نورشذا عاطفة said...

huhu...betul3x..sokong cik pa..yp sedih xde gmbr saye kt cni...uhuk2..:(

Sarah_Saadi said...

cikpah: betul2! memang terbaeeeek! mak sukaaaa ^^

Syaza: alaaa takpe laa. tu sbb syaza kan dh balik.. hehehe

Lyea said...

huhu..sedih sebenarnye syadza xdapat join karok sekali.. wuwu..

Sarah_Saadi said...

tahu xpeee. tapi syaza kan dh ckp dia xnk karok kan? hehe