.WELCOME


.mood .


Thank you thank you thank you! :D .

Thursday, January 6, 2011

antara benda annoying dalam kelas. sabar sahaja :)

Korang pernah tak rasa annoying? mesti pernah kan? mat saleh kata annoying. tapi aku panggil annoying jugak. hehe. orang melayu kata, MENJENGKELKAN, bukan? haha. macam ni la. bagi aku , aku memang panas gak ah bila dalam kelas, kau tengah khusyuk belajar, tiba-tiba ada minah atau mamat sebelah kau taip mesej. sekali, aku tahan lagi. tapi kalau dah SEPANJANG belajar tu dia taip mesej, aku mula la nak flying kick. pernah rasa tak tanganku di pipi mu? kalau nak, boleh. boleh sangat-sangat. nak delivery pon boleh.
okay, pertama dah.

tengok ape orang zaman dahulu kata dekat orang muda zaman sekarang :D

c u l8r, b8..  
boleh baca tak?  :D


kedua, aku tak suka , ketika waktu belajar, ada kawan kau mengantuk, lepas tu, menguap sampai satu kelas dengar. macam apek cina pun ada. bukan nak paksa suruh kau tak menguap. bukan.aku tahu semua orang ada freedom of speech. (takde kaitan). tapi, tah. pandai-pandai ah consider kawan-kawan sekeliling. just kena pandai la kau adapt diri dalam situasi. contoh; kelas. dah tahu kelas tempat belajar, pandai-pandai la fokus. pleaselah. satu dua, tiga kali, aku boleh faham. tapi yang taip mesej 24 kali dalam seminit memang ah buat aku panaaaaaaas je memanjang. pastu mula ah aku TUTUP MUKA denan tangan. aku yang mengadap belah dia tu, sbb tak nak bagi nampak. nampak tak betapa aku menyampah? hahaha. sorry dude! (kalau perempuan pon aku nak guna dude jugak). lagipon takkan aku duduk belah laki plak kan? haha. kao paham kan kao kena respect lecturer depan kao?
kalau baby comel menguap, aku boleh trima :D
ketiga, aku tak sukaaaa sangat-sangat bila kau tak reti nak hargai kawan yang jawab atau tanya soalan dalam kelas, terhadap lecturer yang mengajar di depan. please ah jangan close-minded sangat. orang tanya soalan sebab nak support lecturer and tak nak bagi lecturer bosan kelas kau. kau kolot weh. kao ingat senang ke angkat tangan dalam kelas yang ramai? haha. bukan ah. tapi, benda tu still meminta keberanian individu tu untuk angkat tangan ke ape, atau, sekadar dia nak dapatkan jawapan dengan benda yang dia keliru. tak boleh ke? aku pernah jumpa kata-kata ni dalam kertas yang bermotivasi la jugak. one of them is " be brave to ask questions in class."
see? benda tu perlukan keberanian kan? dah tu, pepandai lah kau tepuk dada, tanya diri. nak jawab ke tak? :p



keempat, aku tak suka bila kau (terutamanya lelaki), masuk kelas bau  ROKOK! PAHAM TAK ROKOK tu pendekkan umur kao? aku saje je nak jaga kau bagi kenal dunia sikit. so that kau tak la dihinggapi penyakit siplis ke hape. keh keh. tau je kao merokok dekat luar, lepas tu masuk kelas bila rokok dah habis kan? tapi, bau die melekat kat badan kau. ramai wanita tak suka lelaki perokok. kao nak ke nanti anak bini kao suffer sebab kao? orang yang amik asap rokok tu lagi  bahaya, tahu? jadi, baik ko stop sekarang. zaman canggih, macam2 ubat dah ada, dik. cubalah buat lawatan sekolah ke farmasi-farmasi berdekatan anda ye :D


mari merokok bersama-sama =.=''

Untuk ni, sampai sini sahaja kot aku menyampai keannoyingan aku kali ni. hehe. harap ada perubahan. 
okay wassalam :)








Sila LIKE! XD

2 comments:

farhana said...

awak..saya selalu bagi ikan awak makan..=p

Sarah_Saadi said...

hahahahha!! yes yes! sila beramal banyak2 eh! hehe