.WELCOME


.mood .


Thank you thank you thank you! :D .

Monday, November 29, 2010

One Litre of Tears. T__T



Before hilang sedih tengok cerita “One Litre of Tears’’ tadi, meh nak cerita sikit. Bukan nak cerita sangat pun. Just nak gitau korang supaya tengok cerita ni. Dia tak ada la love story sangat, cuma it’s more to family and friends. Pastu kalau nak tengok, bersedia dengan tisu. Eh tapi kalau aku, tisu memang tak cukup. Syarat dia macam ni:

-         - Sediakan kain tuala kecil. (Besar pun boleh.lagi baik)

-         - Bersedia menonton di atas kati yang dihampar cadar. (coz nanti kau dapat tarik cadar je nak kesat hingus yang keluar dari atas bawah. Haha. Sebab waktu tu kain yang kecil tidak mampu menampung tuala kecil anda, sebab nanti kau akan nangis mcm baby.) Kah kah

-          - Make sure anda tidak diganggu waktu menonton. Bimbang jika  ibu atau ayah masuk tengok anak dia menangis, mesti pelik. Ingat kau putus dengan kekasih. Haha. ATAU, kalau adik kecik kau masuk, jangan bagi dia tanya atau tengok kau dengan mata tak berkelip. Contoh; ‘’kakak, kenapa dia menangis kak? Kakak, kenapa kakak menangis? Kakak, kakak, kakak...!!’’
-      Kalau kena kacau dengan adik, waktu tu kau dah tak dapat nak hayati menangis (eh?) dah, sebab adik kau kacau. Hahahaha. Sobs! *tarik balik hingus yang meleleh tadi.* yuckkkkssss! Haha.

-          - Make sure kau tutup lampu pon orait jugak, sebab nanti kau dapat hayati, dan line clear untuk menangis. Yeeehaa~

p.s: Perempuan memang camni. Detail sangat. Nak nangis pon kena step. Nyahahha.
Ye ah. Lelaki apa tau. :P


 

Cerita ni basically pasal seorang perempuan ni la yang amat aktif kat sekolah, tapi gradually lose the abilities of being active. Dia aktif main basketball, and joins other clubs, tapi lama-lama, semua benda pun dia dah tak dapat masuk. Lama-lama, kena ke sekolah orang cacat. Even at first dia tanak, tapi disebabkan menyusahkan kawan-kawan (sebenarnye dia secara tak sengaja dengar kawan2 dia berbincang tentang kondisi dia yang banyak menyusahkan classmates dia, memang sangat sedih.) banyak lagi lah. Cuma, ni baru sampai episode lapan yang aku tengok. Kalau nak tau, download sendiri. Haha. Tak pun, google je nak tau summary cite ni. Hehe.


Tapi yang pasti, mata aku bengkak sekarang. Tapi jujur la kan. Aku dah cuba tanak nangis, tapi nangis jugak, apakan daya. :P jadi, teruskan je la. Hahaha. So, aku cuma nak tau, disebabkan episod yang aku ada ni below ten, semuanya dia berapa episode eh? J
Please let me know? J  thanks.


LOVE OF A FAMILY.


This story even made me love my family more. They're just a happy family.
Even though the parents are having hard life, they're still smiling and make
their chidlren happy with them, by hiding their problems. T__T
They're helping each other, and smiling to each other on every single minute in the house.
This is such a lovely story!
yes i know it's based on a real story of disabled child :')
the person who were having that kind of incurable disease would be THE TOUGHEST person on earth.
i salute you lah. :)

okay. happy watching people.
wassalam. good night and have a sweet dream.

Thank for reading!



Sila LIKE! XD

4 comments:

iZeN said...

hai..=)
sy ade cite ni..semua skali ade 11 episod..
mmg pnat menanges la cite ni..dari start smpai abes..huhu

Sarah_Saadi said...

hehe. oo 11 eh? thanks ye? :)
a'ah mmg penat nangis. hahaha. adoii mmg mata bgkak sbb tgk cite ni je. haha. thanks btw,sweetie!

suzie said...

aku br je abes nengok cte ni..sedey wooo..sob2..*sambel nanges ni*..tp besh r..byk mengajar ttg kehidupan kan cite ni?totally aku bg nih~two thumbs up! =)

Sarah_Saadi said...

suzi, totally agreed. weh, aku tgk cito ni x habis lagi. nok tgk lagi benanyooo. tunggu balik uia baru leh amik smbungan. sob3